flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Історія створення ТУ ДСА України в Херсонській області

12 квітня 2018, 11:41

Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Херсонській області створене в рамках реалізації судово-правової реформи, розпочало свою діяльність з 1 січня 2003 року. Першим його начальником був Анатолій Іванович Вуйка, до цього суддя Суворовського районного суду  м. Херсона.

          З 2 червня 2009 року територіальне управління очолює Володимир Миколайович Лаговський. На початку своєї діяльності управління майже чотири роки працювало в орендованому приміщенні приватного підприємства, а з грудня 2005 року розміщено в окремій державній будівлі в історичному центрі Херсона. Штатна чисельність апарату управління – 16 працівників, які організаційно забезпечують умови роботи 175 суддів та 702 працівників апаратів 22-ох місцевих судів Херсонської області.

 

Основні завдання ТУ ДСА України в Херсонській області

          Основним завданням ТУ Державної судової адміністрації України в Херсонській області є організаційне забезпечення діяльності місцевих судів Херсонської області та фінансове забезпечення місцевих загальних судів Херсонської області з метою створення належних умов для діяльності судів, суддів цих судів та забезпечення роботи органів суддівського самоврядування.