flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП відтермінувала відновлення роботи Білозерського районного суду Херсонської області

01 вересня 2023, 08:47

Вища рада правосуддя під час засідання 31 серпня 2023 року ухвалила рішення відтермінувати початок відновлення роботи Білозерського районного суду Херсонської області до 1 жовтня 2023 року.

Херсонський міський суд Херсонської області продовжить розгляд справ, які надійшли на розгляд цього суду до 30 вересня 2023 року включно.

Також Рада вирішила звернутися до Державної судової адміністрації України та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо вжиття в межах повноважень заходів стосовно дострокового закінчення відрядження суддів Білозерського районного суду Херсонської області у зв’язку з відновленням його роботи.

Таке рішення ВРП прийняла за результатом розгляду подання Голови Верховного Суду, у якому зазначено, що голова Херсонського апеляційного суду висловив прохання відтермінувати початок відновлення роботи вказаного суду, зокрема, через нестабільність безпекової ситуації на території Білозерської територіальної громади. Також Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Херсонській області обґрунтувало необхідність відтермінування відновлення роботи суду через відсутність суддів.

Вища рада правосуддя