flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено вебінар для фахівців служб управління персоналом місцевих судів області

12 травня 2020, 16:58

        8 травня 2020 року Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Херсонській області  проведено онлайн семінар для спеціалістів служб управління персоналом місцевих судів Херсонської області на тему: "Новели законодавства про державну службу: Порядок призначення на посади державної служби на період карантину, установленого з метою запобігання поширенню  на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19".

        До участі в заході була запрошена заступниця начальника Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби в Одеській, Миколаївській та Херсонській  областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Оксана ЯНАС. Навчання  було спрямоване на вивчення алгоритму дій служб управління персоналом стосовно виняткових випадків призначення на вакантні посади державної служби на період дії карантину.

       «Така процедура передбачає лише тимчасові призначення, а обрані на посади державні службовці не матимуть автоматичного права залишатися на займаній у такий спосіб посаді після дня відміни карантину», - зазначила Оксана Янас, заступниця начальника Міжрегіонального управління.

       Так, процедура добору на посади державної служби шляхом укладання строкового контракту відрізняється від звичайного конкурсного відбору: відсутні класичні етапи оцінювання професійних компетентностей кандидатів (лідерство, стратегічне бачення, управління змінами тощо), не проводяться тестування і не виконуються ситуативні завдання.

       Також було зазначено, що контракт триває до дня визначення переможця "класичного" конкурсу на посаду, яку зараз обіймає державний службовець на умовах строкового контракту. Такий конкурс обов’язково має бути оголошений і проведений впродовж двох місяців з дня завершення карантину. Особа, яка працює на умовах контракту, може працювати на цій посаді не більше 4-х місяців з дня відміни карантину.