flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо витрат на поштові відправлення !!!

10 березня 2020, 12:08

Щодо витрат на поштові відправлення

Розумні строки розгляду справ належать до основних засад судочинства, визначених Конституцією України. Однією зі складових забезпечення своєчасного розгляду справ є належне інформування учасників судового процесу та забезпечення їх явки в судові засідання, інформування про результати розгляду справ.

Відповідно до розрахункових показників 2019 року по КЕКВ 2210 "Предмети, матеріали, обладнання та інвентар" витрати місцевих загальних судів області на поштові відправлення склали 6859,151 тис. грн., з них: витрати на придбання марок поштових 6674,886 тис. грн. (або 97,3%) та конверти поштові 184,265 тис. гривень.

У зв’язку з підвищенням граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку з 01.01.2020 р. значно збільшилися видатки на придбання поштових знаків.

Так, на послуги поштового зв’язку з відправки кореспонденції протягом січня 2020 року витрачено поштових марок з конвертами на суму 855 тис. грн. або на 37,5% більше за аналогічний період минулого року.

Кошторисом видатків місцевих загальних судів області на 2020 р., за КЕКВ 2210 (придбання паперу, дисків, папок для справ, конвертів поштових, канцелярських товарів, миючих засобів та інших предметів, товарів та обладнання) передбачені бюджетні асигнування в сумі 2311,8 тис. грн., в тому числі на придбання марок поштових 1460,0 тис. грн. або 14,3% від потреби.

Прогнозовані витрати на поштові відправлення на квітень 2020 р. складають близько 860 тис. грн., при планових бюджетних призначеннях кошторису на квітень місяць поточного року 224,9 тис. грн. (забезпеченість складає 26,2% від місячної потреби).

Враховуючи недостатність планових кошторисних призначень та з метою зменшення негативних наслідків недофінансування, які впливатимуть на терміни  розгляду судових справ через неявку учасників з причини неналежного їх повідомлення, Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Херсонській області звертається з проханням до учасників  судового процесу, адвокатів, представників державних органів та юридичних осіб використовувати сучасні альтернативні способи інформування про хід розгляду справи та  отримання інформації з суду:

  • використовувати сервіс «Електронного суду», зареєструвавши електронний кабінет за адресою https://cabinet.court.gov.ua/login;
  • застосовувати функціонал «Стан розгляду справ» на сайті суду за посиланням https://court.gov.ua/fair/sud2117/
  • при подачі документів до канцелярій судів давати згоду на надсилання судової повістки у вигляді SMS-повідомлень, вказуючи свій номер мобільного телефону, а також на отримання електронних листів, вказуючи свою електронну пошту;
  • цікавитись про дату призначення розгляду справ на сайтах судів Херсонської області у розділі Список справ призначених до розгляду  та Стан розгляду справ порталу Судова влада України;
  • телефонувати до Єдиного Контакт-центру судової влади України за номером 0-800-501-492 (безкоштовно по всій території України);
  • телефонувати з-за кордону на багатоканальний номер Єдиного Контакт-центру судової влади України: +38(044) 207-35-46.

Просимо вибачення за тимчасові незручності та сподіваємось на розуміння.