flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено відео семінар з працівниками місцевих судів Херсонської області

23 січня 2020, 14:57

        Проведено відео семінар з працівниками місцевих судів Херсонської області

        23 січня  2020 року з працівниками місцевих судів Херсонської області проведено відео семінар – навчання на тему: «Практичні аспекти електронного декларування». До участі в заході був запрошений завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції апарату Херсонської обласної державної адміністрації Яцик Вадим Миколайович.

         З 1 січня 2020 року розпочався черговий етап подання декларації особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2019 рік.

        З метою своєчасного подання та правильності заповнення електронних декларацій державних службовців, уповноважений з питань запобігання корупції ознайомив присутніх із методичними рекомендаціями, вказав на джерела, в основі яких є Закон України «Про запобігання корупції», яким безпосередньо потрібно керуватись при внесенні даних щодо майнового стану, доходів, витрат та зобов’язань державного службовця та членів сім’ї за минулий рік.

      Відповідно до ст.45 ЗУ «Про запобігання корупції» державні службовці, інші суб’єкти декларування зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті НАЗК декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, яку визначає Національне агентство.

       Під час семінару були розглянуті питання нормативно-правового забезпечення декларування в Україні, організації роботи системи електронного декларування  та відповідальності за порушення вимог фінансового контролю, а також, надано відповіді на найпоширеніші запитання та рекомендації НАЗК щодо заповнення форми е-декларації.

        У заході  взяли участь державні службовці апарату Територіального управління Державної судової адміністрації України в Херсонській області.