flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося навчання з працівниками Територіального управління щодо нових змін в Реєстрі декларацій у 2022 році

13 грудня 2021, 16:08

        13 грудня 2021 року для працівників територіальних управлінь  ДСА України було проведено навчальний захід на тему: «Оновлені форми декларації та повідомлення про суттєві зміни у майновому стані» у режимі відеоконференції на платформі Zoom.

         На початку заходу головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції ДСА України Михайло Петрушко розповів про нові зміни в Реєстрі декларацій, де знайти всю необхідну інформацію для заповнення декларації та до кого можна звернутися, якщо не знаходите відповідей на свої питання. Серед оновлень: Нова форма декларації. Порядок подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. Оновлений порядок повідомлення про відкриття валютного рахунку в банку-нерезиденті.

         З 1 січня 2022 року розпочинається черговий етап подання декларації особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2021 рік.

        З метою своєчасного подання та правильності заповнення електронних декларацій державних службовців, уповноважений з питань запобігання корупції ознайомив присутніх із порядком заповнення та подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, яким безпосередньо потрібно керуватись при внесенні даних щодо майнового стану, доходів, витрат та зобов’язань державного службовця та членів сім’ї за минулий рік.

          Під час заходу були розглянуті питання нормативно-правового забезпечення декларування в Україні, організації роботи системи електронного декларування  та відповідальності за порушення вимог фінансового контролю, а також, надано відповіді на найпоширеніші запитання та рекомендації НАЗК щодо заповнення форми е-декларації.

          Зараз відбувається процес модернізації Реєстру декларацій, який має не лише змінити форму декларації, але й частково автоматизувати її заповнення.