flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Недотримання норм, що регламентують роботу з архівними документами, тягне за собою попередження або накладання штрафу

28 листопада 2013, 11:26

Державна архівна служба Україна у листі від 22.07.2013 р. № 04/2404 надала роз’яснення стосовно відповідальності за невиконання вимог щодо зберігання документів.

Так, відповідно до ст.92-1 КУпАП недбале зберігання, псування, незаконне знищення, приховування, незаконна передача іншій особі архівних документів, порушення порядку доступу до зазначених документів, а також повідомлення державної архівної установи про наявні архівної установи про наявні архівні документи в разі виникнення загрози знищення або значного погіршення їх стану тягнуть за собою попередження або накладання штрафу на громадян від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян  і попередження або накладання штрафу на посадових осіб  - від п’яти до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з порушень, передбачених частиною першою цієї статті, тягнуть за собою накладання штрафу на громадян від семи до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян  і на посадових осіб – від десяти до сорока неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Зазначена стаття стосується лише архівних документів. Відповідальність за порушення зберігання інших документів передбачена іншими нормами законодавства.