flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо процедури державної експертизи згідно з декларативним принципом

26 лютого 2013, 14:08

6 листопада 2012 року  Міністерством юстиції України за № 1863/22175 зареєстровано наказ Адміністрації Держспецзв’язку від 10 жовтня 2012 року № 567 “Про затвердження змін до Положення про державну експертизу в сфері технічного захисту інформації”. З текстом наказу можна ознайомитися в офіційних друкованих засобах масової інформації та електронних базах даних. Текст наказу та нову редакцію  Положення про державну експертизу в сфері технічного захисту інформації, затвердженого наказом Адміністрації Держспецзв’язку від 16 травня 2007 року № 93, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України  16 липня 2007 року за № 820/14087, також розміщено на офіційному веб-сайті Держспецзв’язку – розділ “Нормативно-правова база”/“Накази”.

 

Зміни підготовлено з метою розвитку й удосконалення державної експертизи в сфері технічного захисту інформації. Суть змін полягає у запровадженні для окремих видів інформаційно-телекомунікаційних систем механізму декларування відповідності комплексної системи захисту інформації вимогам нормативних документів з технічного захисту інформації.  Це дозволить для цих систем спростити процедуру державної експертизи, скоротити строки її проведення, оптимізувати витрати на побудову комплексної системи захисту інформації. Запровадження механізму декларування   відповідності комплексної системи захисту інформації має за мету також підвищити відповідальність керівників органів державної влади, підприємств, установ та організацій за якість виконання робіт із забезпечення захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах.

Роз’яснення щодо особливостей проведення процедури державної експертизи згідно з декларативним принципом, визначення об’єктів, до яких ця процедура може бути застосована, складу необхідних робіт і порядку їх документування, складання, оформлення і порядку подання декларації про відповідність комплексної системи захисту інформації вимогам нормативних документів з технічного захисту інформації розміщено в розділі “Нормативно-правова база”/“Накази”.