flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Наказ ДСА України від 02 липня 2012 р. №72

07 листопада 2014, 09:33

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказом Державної судової адміністрації України
02.07.2012          72

ПОЛОЖЕННЯ про порядок одержання, обліку, видачі, заміни, повернення та списання мантій і нагрудних знаків суддів місцевих та

апеляційних судів загальної юрисдикції

 

1.Загальні положення

1.1. Положення про порядок одержання, обліку, видачі, заміни, повернення та списання мантій і нагрудних знаків суддів місцевих та апеляційних судів загальної юрисдикції (далі - Положення) розроблено відповідно до вимог Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та визначає порядок одержання, обліку, видачі, заміни, повернення та списання мантій і нагрудних знаків суддів місцевих та апеляційних судів загальної юрисдикції.

1.2. Дія Положення поширюється на місцеві  та апеляційні суди загальної юрисдикції (далі - суди), структурні підрозділи Державної судової адміністрації України (далі - ДСА України), територіальні управління Державної судової адміністрації України (далі - територіальні управління ДСА України).

2. Одержання та облік мантій і нагрудних знаків суддів

2.1. ДСА України, як головний розпорядник бюджетних коштів здійснює розподіл видатків розпорядникам бюджетних коштів нижчого рівня на придбання мантій і нагрудних знаків суддів та організовує постійний контроль за їх використанням. Розпорядники бюджетних коштів нижчого рівня своєчасно і в повному обсязі здійснюють закупівлю мантій  та нагрудних знаків для суддів.

2.2. Суди, територіальні управління ДСА України здійснюють облік мантій і нагрудних знаків суддів. Ведеться журнал видачі мантій і нагрудних знаків судді (додаток 1). На кожного суддю заводиться облікова картка забезпечення судді мантією та нагрудним знаком судді (далі – облікова картка) із зазначенням дати їх видачі (додаток 2).

2.3. Розпорядникам бюджетних коштів нижчого рівня необхідно подавати до 30 січня, що настає за звітним роком, до ДСА України щорічний звіт про використання коштів на придбання мантій та нагрудних знаків суддів протягом звітного року за формою, наведеною у додатку 3 до цього Положення.

3. Видача мантій і нагрудних знаків суддів

3.1. Мантії та нагрудні знаки видаються суддям згідно з нормами забезпечення, встановленими у додатку 4. Повторна видача мантії здійснюється після закінчення строків носіння раніше виданої мантії. Мантії та нагрудні знаки суддів виготовляються за зразками, затвердженими Радою суддів України.

3.2. Суддям, призначеним на посаду вперше, мантії та нагрудні знаки судді видаються в урочистій обстановці на зборах суддів відповідного суду. 

3.3. У разі переведення судді в інший суд мантія та нагрудний знак судді залишаються у нього. Переміщення матеріальних цінностей  для відображення в обліку здійснюється в установленому законодавством порядку, про що робиться відмітка в обліковій картці та журналі видачі мантій і нагрудних знаків суддів.

3.4. Заходи щодо догляду за мантією судді (прання, хімчистка, ремонт тощо) здійснюються за власний рахунок судді.

4. Заміна, повернення та списання мантій і нагрудних знаків суддів

4.1. Суди, територіальні управління ДСА України зобов’язані організувати заміну мантії та нагрудного знака судді, що втрачені або стали непридатними для користування до закінчення встановленого строку носіння з незалежних від судді причин. У цьому разі до судів, територіальних управлінь ДСА України суддею подається заява, в якій вказуються причини, що перешкоджають подальшому використанню мантії чи нагрудного знаку судді, чи зазначаються обставини їх втрати.

4.2. Рішення про заміну мантії чи нагрудного знаку судді приймається тимчасовою комісією, склад якої визначає голова відповідного суду. Тимчасова комісія визначає причини, з яких необхідно організувати заміну мантії чи нагрудного знака судді та складає акт, який є підставою для їх заміни. У разі непридатності використання мантії чи нагрудного знака з вини судді, їх заміна здійснюється за власний рахунок суддів.

4.3. Мантія, після закінчення строків носіння підлягає списанню в установленому законодавством порядку, про що робиться відмітка в обліковій картці та журналі видачі мантій і нагрудних знаків суддів.

4.4. У разі звільнення судді з посади мантія та нагрудний знак судді підлягають поверненню, про що робиться відмітка в обліковій картці та журналі видачі мантій і нагрудних знаків суддів.

4.5. Процедура списання нагрудного знаку судді здійснюється в установленому законодавством порядку, про що робиться відмітка в обліковій картці та журналі видачі мантій і нагрудних знаків суддів.

Начальник  управління

матеріально-технічного

забезпечення                                                                                         Ф.Шевчук