flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порядок повернення

18 листопада 2013, 11:17

У разі повернення судового збору, якщо такий був сплачений громадянином без подальшого звернення до суду, кошти повертаються відповідно до Порядку повернення коштів помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів, затвердженого наказом Державного казначейства України від 10 грудня 2002 року № 226, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25 грудня 2002 року за № 1000/7288.

При цьому порядок дій заявника є наступним:

1. Необхідно звернутися із заявою до суду, на прибутковий рахунок якого були помилково сплачені кошти, та надати оригінал платіжного документа, що підтверджує їх сплату. Суд перевіряє факт зарахування коштів на відповідний рахунок, видає заявникові довідку, на зворотному боці платіжного документа пишеться: «видана довідка № _ від _ про повернення помилково сплачених коштів у сумі _», ставиться підпис голови суду та печатка суду.

 2. З довідкою суду та оригіналом платіжного документа звернутися до територіального управління Державної судової адміністрації України  у Херсонській області. У свою чергу, територіальне управління готує подання про повернення коштів, яке надсилає або видає нарочно заявнику.

      3. Після отримання подання заявнику необхідно подати до органу казначейського обслуговування, де відкрито рахунок, на який помилково зараховані кошти заявника, подання територіального управління, платіжний документ та заяву про повернення коштів з бюджету, в якому вказати спосіб повернення.